In tab trainingenEXXELLUM organiseert ook trainingen voor bijvoorbeeld veegmachinechauffeurs. De trainingen bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. De trainingen worden afgesloten met een test. Gebruikers worden op deze manier bewust gemaakt van enerzijds juist gebruik van het vaak kostbare materieel en anderzijds van een goede prestatie.

 

Medio januari 2016 zijn wij gestart met de cursus Agressie en Geweld bij Pantar in Amsterdam.

Pantar is het grootste werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam en biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Pantar biedt een veelvoud aan diensten zoals het beheren van parkeergarage, verkeersregelaars, schoonmaak, fietscoaches, beveiliging etc. (zie www.pantar.nl ).

De cursus leert de Pantar- medewerkers  die met publiek in aanraking komen, een aantal praktische (theoretische) vaardigheden zoals voorkomen, herkennen en omgaan met agressie. De cursus duurt twee dagen en wordt afgesloten met een schriftelijke toets.  Inmiddels hebben ruim 60 Pantar- medewerkers met goed gevolg de cursus afgerond.

 

 EXXELLUM heeft inmiddels de cursus Agressie een Geweld meerdere malen voor onze medewerkers uitgevoerd. De reacties van de deelnemers aan de cursus, waren bijzonder positief.

Na het volgen van de cursus zijn zij veel meer in staat om met agressie en geweld om te gegaan, want ze hebben geleerd de signalen te herkennen en daar adequaat op in te spelen.  De cursus verhoogt ook het gevoel van veiligheid voor onze mensen, die op de meest uiteenlopende tijden werkzaam zijn.”
(Karin Ruben)